„Отец Паисий” се състезава за Европейската купа по шосейно бягане

Преподавателката по физическо възпитание и спорт Марияна Бозакова, ще участва в ХІ -то издание на Европейската купа по шосейно бягане за преподаватели, ученици и студенти Education Europe Cup „THE WAY OF KNOWLEDGE”, което ще се проведе в град Будапеща, Унгария на 10.11.2013 г. В двете състезателни дистанции –6 км и21 км ще се състезават над 400 състезатели от 17 европейски страни.

     За първи път преподавател от град Кърджали ще вземе участие в надпревара от подобен род. Марияна Бозакова, която е многократен републикански шампион и рекордьор по лека атлетика в средните бягания, ще представлява СОУ „Отец Паисий” в състезанието на6 000 метра. Стартът ще бъде даден от сградата на Техническия университет в Будапеща и ще премине по поречието на р.Дунав в Пеща, като ще се  финишира пред уникалната сграда в неоренесансов стил на Унгарската академия на науките. Европейската купа се провежда под егидата на FISU и UEC и е част от множеството сценични, културни и образователни прояви, които ще се проведат в унгарската столица на 09 и 10 ноември за промотиране на образованието като част от цялостното развитие и утвърждаване на младите хора в Европа.

            Уважаема госпожо Бозакова, пожелаваме ви здраве и успех на състезанието. Пожелаваме ви медал от тази световна надпревара.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини