Кампания в подкрепа на ученолюбиви деца и младежи стартира в Димитровград

Инициативата "Възможност за учене" стартира от днес димитровградската Фондация "Подари усмивка". Кампанията има за цел повишаване образователната подготовка и успеваемостта при кандидатстване във висше училище на ученици в неравностойно положение. Те трябва да са в 12 клас през настоящата учебна година.

Курсовете са безплатни и за деца от семейства с нисък доход, което е под 175 лева на член от семейството. От тях могат да се възползват и сираци и полусираци, деца излизащи от институция и такива с леки физически увреждания.

За улеснение курсовете по български език и литература ще се провеждат в Димитровград от университетски преподаватели от СУ "Св.св. Климент Охридски" - София. Тук ще идват и преподаватели от катедрата по биология към Медицински университет - Пловдив, които ще провеждат консултации два пъти в годината.

Те ще дават методически разяснения и насоки, ще правят и проверка на знанията на кандидатите. Участниците в консултациите ще бъдат поканени на информационния ден, организиран от МУ-Пловдив и безплатно участие в пробния тест по биология.

В подкрепа на инициативата вече стартира и номер -DMS STUDENT 17 777. Ако желаят димитровградчани могат да подпомогнат кампанията "Възможност за учене".

За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини