Ново битово помещение изградиха в Гробищния парк

Община Момчилград подпомогна изграждането на битово помещение с беседка в християнския гробищен парк. На откриването на новата придобивка присъстваха кметът Акиф Акиф, секретарят Джейлан Сюлейман, както и местни миряни. Посетителите изказаха сърдечни благодарности към ръководството на местната власт за подкрепата й. Отец Карамфил отслужи водосвет за здраве, късмет и успех към ръководство на община Момчилград и всички нейни жители.

„Момчилград се слави с богато религиозно наследство. Наш дълг е да опазим уникалните със своите истории църкви, джамии и текета, които съществуват от векове насам. Продължаваме да подкрепяме и активно да се включваме в акции и кампании за възстановяване и освежаване на религиозни обекти”, каза в словото си градоначалникът на Момчилград Акиф Акиф.

През есента бяха извършени дейности за заграждане и освежаване на гробищните паркове в Момчилград. От администрацията отчетоха, че всички паркове на територията на общината са приведени в добър вид.

В началото на тази година община Момчилград осигури средства за изграждането на чешма в мюсюлманския гробищен парк „Върбица”. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини