Баща епилептик няма пари за памперси за бебето си

Гражданско сдружение заедно с жителите на Видин събират помощи за баща и дъщеря от Плевен. Идеята за акцията дошла спонтанно след като разбрали за тежкото социално положение на семейството, съобщава местния вестник "Конкурент".

Младият мъж който се казва Симо и живее едва с 120 лева пенсия. Има момиченце на година и два месеца. Бил е готвач и осветител.

"Имам и епилепсия и като ме видят с количката, никой не ме иска. А мога да работя и като програмист, добър съм, но никой не ме наема", разказва драмата си Симо.

Парите не му стигали. Поискал еднократна помощ от 100 лв., но не му отпуснали. Затънал в дългове, не смогвал да плаща сметки, защото няма къде да работи. Започнал да рови дори по кофите за смет, за да преживяват.

"Като ме видят в Бюрото по труда гледат да ме изгонят. Исках да уча език, но ми отказаха молбата. Нямаше мотиви, нямаше нищо – казват ми какво искаш, ти си епилептик, кой ще те вземе на работа". Споделя още Симо. Изкарвал по някоя стотинка за хляб, след като предавал хартия.

„Вчера Симо се свърза с нас и ни обясни, че има нужда от памперси и зимно якенце за момиченцето му което тежи едва 10 кг. Ако, някои от вас искат да помогнат с дребна сума за да се купят пелените, то нека се свърже с нас. Благодарим Ви предварително! Всичко ще бъде изпратено с колет!", заявиха от движението "Аз обичам Видин". Гражданското движение изказва благодарност на всички съграждани, които се отзоваха до този момент на апела за помощ за детенцето на Симо. Кампанията продължава до понеделник, когато колетът ще бъде изпратен.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини