Шофьор с 3,66 ‰ катастрофира, ранена е жена

29-годишна жена бе ранена, след като колата й бе ударена челно от 51-годишен видинчанин, седнал зад волана мъртво пиян. Пробата с дрегер отчела 3,66 ‰ алкохол.
Катастрофата е станала вчера около 17.40 ч. на ул.”Цар Симеон Велики” до кръстовището с ул.”Вела Пеева” във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

51-годишен видинчанин, управлявайки лек автомобил „Фолксваген” навлиза в лентата за насрещно движение и блъска челно лек автомобил „Опел”, шофиран от 29-годишна жена. Тя е транспортирана във видинската болница, установена е фрактура, няма опасност за живот й. 

При тестване с дрегер пробата на 51-годишния водач отчела 3,66 промила алкохол в издишания въздух. Той е задържан за срок до 24 часа. Водачката на „Опела” също е тествана с дрегер, като не е отчетено наличие на алкохол. На двамата са взети и кръвни проби. 

По случая е образувано досъдебно производство. 

Вчера столичната полиция залови в жк "Левски Г" пиян шофьор да кара детето си на детска градина. Пробата с дрегер е отчела 3,47 промила алкохол. Водачът е задържан след катастрофа. Детето е откарано в "Пирогов" за преглед, където са констатирани леки наранявания. Пред полицаите бащата обяснил, че цяла нощ е пил, като е изпил около половин литър ракия

Според статистиката на Пътна полиция понеделник и петък са дните с най-много катастрофи, а произшествията, ставащи в събота, са с най-тежки последици. 

От началото на годината в страната са загинали 224 души при катастрофи. 2750 са ранени.

Един е загинал, а 30 са ранени при инциденти по пътищата на страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Двама от ранените са с опасност за живота. В София са станали 91 леки и 2 тежки произшествия с четирима ранени.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини