Диви прасета притесняват жителите на Млечино

Диви свине притесняват жителите на ардинското село Млечино. Хората споделят, че от началото на септември прасетата идват от планината и обикалят редовно около къщите им. Изравят картофените ниви.

Последният случай е от събота, когато Исмет Байрамоглу видял рано сутринта хищниците под ореховото дърво, което се е намирало до дома му. „Случайно погледнах от прозореца и забелязах, че търсят паднали орехи”. Излезнах и ги подплаших. Глиганите сигурно са били много гладни и вече влизат в населените места. Имам плодовите дървета в градината ми и още днес ще събера реколтата, за да мога да опазя ябълките и крушите от тях”, разказва Байрамоглу. Той се притеснява, че дивите прасета могат да нападнат и животните в селото, които пашуват свободно през деня.

Подобни набези не е имало в района от няколко години. Ловната дружина от Млечино наброява 50 ловци, 15 от тях са местни мъже, а другите са от околните села Горно Прахово и Башево.

Председателят Акиф Местан съобщи, че още в първия ден за отстрел на диви свине авджиите от дружината Юсеин Юсеин и Ниязи Али са гръмнали две прасета в района.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини