Израелският посланик на „Опасни игри” в Кърджали

Директорът на театъра бе домакин на израелския посланик

Негово Превъзходителство израелският посланик Шаул Камиса Раз изгледа снощи постановката по съвременната израелска авторка Една Мазия "Опасни игри" в кърджалийския театър. Визитата му бе предшествана от среща с кмета Хасан Азис и със зам.-областния управител Муса Сеидахмед.

В "Опасни игри" се разказва за група младежи от Тел авив, които срещат своята съученичка Двори в мръсния заден двор на киното. От жегата, скуката и дрогата, закачките им загрубяват и те решават да се позабавляват с нея, като използват несигурността й.

След употреба на алкохол, дрога и вулгарни шеги, престъплението е извършено. Съдебният процес  обаче доказва невинност.  Виновен е единственият, който има угризения сред младежите.

С темата си пиесата е адресирана изцяло към младите хора като повдига въпроса за цената на освободеното поведение, и докъде трябва да стига стремежът да си модерен.

Интересното е, че е направена по истински случай с дело за изнасилване, разделил на две полярни части израелското общество.

Ролите бяха прекрасно изиграни от актьорите Гълъб Бочуков, Якуб Якуб, Атанас Атанасов, Тюркян Юмер, Станислав Дойнов, Петър Митрушев. Сценографията на Николай Нинов и музиката на Йълдърай Аптурахман прекрасно допълваха играта им и подсилиха суровото внушение на пиесата, в която злото бе извинено. 

Радка Петкова

Дипломатът на спектакъла
Момент от спектакъла
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини