Димчо Михалевски избягал от болница, за да иде в парламента

Точно в 9.02 ч. депутатът Димчо Михалевски, след като прочел есемес от парламента, че не достигат гласове за кворума, натиснал звънеца в болничната стая, за да дойде сестрата. Казал й да изключи системата, облякъл се набързо и поел към Народното събрание.

В 9.19 ч.той влетя в стаята на БСП, но беше закъснял за регистрацията в залата. „Не успях да стигна за втората проверка на кворума – обясни пред в. "Преса" Михалевски - макар че бях взел за 16 минути разстоянието от Белодробната болница до НС." Три минути само не му стигнали да натисне копчето. Михалевски е с двустранна пневмония, докторите били категорични, че трябва да остане в болницата. От сряда обаче непрекъснато отскача до парламента заради кворума. Това влошило състоянието му.

В четвъртък Михалевски питал колегите си дали е наложително да се яви за парламентарния контрол. Казали му, че ще се справят и без него. След първата регистрация в 9 ч. вчера обаче всички отсъстващи били призовани спешно да се явят. В 9.01 ч. електронната система на НС показа, че са се регистрирали 113 депутати. От БСП липсваха 11, от ДПС – 13, а от „Атака" – 17. От ГЕРБ 11 бяха натиснали бутона, но и тяхната помощ не стигна за заветния кворум.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини