300 ученици участваха в похода „По стъпките на Българската армия”

300 ученици от  област Кърджали участваха в  похода „По стъпките на Българската армия”. Днес участниците от  ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от гр. Кърджали и СОУ „Васил Левски” от гр. Крумовград  положиха венци и цветя пред Паметника на освободителите в Кърджали.

Походът беше организиран от Областния инициативен комитет за честванията по случай 100 години от Балканските войни. В него се включиха и ученици от Момчилград, Ардино, Кирково и Черноочене.

Областният управител на Кърджали Бисер Николов изпрати учениците на 28 септември по стъпките на Българската армия – от с. Пчеларово до Маказа.  Те положиха венци и цветя  пред паметниците на героите - паметника на загиналите през 1912–1913г. в с. Пчеларово, паметника на генерал Делов, Костницата на загиналите в Руско-турската и Балканската война и паметника на генерал-майор Никола Генев в гр. Момчилград, паметника на руския лагер, паметника на загиналите през 1912г. при Маказа. Учениците нощуваха в националния ученически лагер за военно обучение край с. Широко поле и мериха сили във военни игри.

„Вие изнесохте пример за патриотизъм и активна гражданска позиция”, заяви пред учениците полковник Владимир Лалов от Министерството на отбраната. Областният управител на Кърджали  отличи с грамоти училищата, които участваха  в похода.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини