Паисиевци посрещнаха гости от Орестиада

В края на миналата седмица СОУ „ Отец Паисий“ посрещна с усмивки приятели от Първо професионално училище - Орестиада  ,Гърция.

            Групата от ученици и учители е в Кърджали по проект "Заедно в Европа”, финансиран от НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР “ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ И ИНИЦИАТИВИ” към Министерство на образованието по програма “Младежта в действие. Главната цел е установяване на дългосрочно сътрудничество между 

младите хора от България и Гърция, нарастване на тяхната личностна мотивация за участие в обществения живот, за приобщаването им към европейските ценности

            Паисиевци посрещнаха гръцките младежи с „ Добре дошли!“ , в навечерието на  100 годишнината на училището през учебната 2013 / 2014 година и пожелаха тази среща да се превърне в традиция на добросъседство.

Гостите разгледаха изложбите по етажите, компютърните зали, физкултурния салон, а най-дълго гръцките тийнейджъри се заседяха в Арт – галерията при г-жа Ирена Захариева, докосвайки с възхита изложбените експонати и слушайки нейните разкази .

            На раздяла гръцки и български ученици си казаха „ Довиждане“, а не „ Сбогом“, защото …колко му е да се видят отново, ей, къде е Гърция, на един час път!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини