Обходният път на Кърджали приоритет в Областната стратегия за развитие

Областният съвет за развитие прие днес Областна стратегия за развитие на област Кърджали  за периода 2014-2020г. В заседанието, свикано от областния управител Бисер Николов, участваха кметове на общини, председатели на общински съвети, представители на работодателите и синдикатите. Областната стратегия представя целите и приоритетите за развитие на областта за периода 2014 – 2020г., очакваните резултати, финансовата рамка на планиране и ключовите проекти за периода. Сред тях  са изграждане на обходен  път на гр. Кърджали, изграждане на мост на р. Арда до Крайно село, изграждане на индустриални зони с инфраструктура, модернизиране на съществуващите спортни съоръжения и изграждане на нови спортни центрове, ремонт, реконструкция и закупуване на медицинско оборудване за болници, социализация на археологически и природни обекти и превръщането им в туристически атракции и други.

Съветът взе решение за съгласуване на предварителния Регионалния генерален план за водоснабдяването и канализацията на обособената територия на  „ВиК” – Кърджали. Към него ще бъде приложен списък с ВиК обекти в населени места с до 2 хиляди еквивалент жители, за които общините ще могат да търсят финансиране извън Оперативна програма „Околна среда”.

Областният съвет за развитие прие Стратегия за развитие на туризма за 2014-2015г. , изготвена по проект „Съвместна туристическа инициатива/ JTI-TARGET. Членовете на областния съвет на развитие одобриха Мониторингов доклад за изпълнение на Областната стратегия за развитие на социалните услуги  за 2012г. На заседанието днес беше представен Иновативен модел за добро управление на конкретни политики чрез създаване на обществено-консултативни платформи по проект „Правото на добро управление и добра администрация – гарантирано право на гражданите в област Кърджали”. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини