130 първокласници ще прекрачат училищния праг в Момчилград

130 първокласници в община Момчилград ще получат подарък от кмета Акиф Акиф за първия учебен ден – комплект с необходими ученически пособия и детска книжка „Здравей, училище”. Комплектът включва тетрадки за писане, химикали, моливи за рисуване, линийка, триъгълник, блок и скицник. Книжката съдържа любими детски стихове от Иван Вазов, Петко Славейков, Елисавета Багряна и други.

Днес се обсъди готовността на детските и учебните заведения за първия учебен ден. Срещата се проведе в заседателната зала на община Момчилград с участието на общински експерти от образователния отдел и директори на училища и забавачки. Форумът се председателства от зам.-кмета по образование, култура, младежки дейности и спорт Ерол Мехмед. Той подчерта, че община Момчилград ще продължи да помага на всички общински учебни и детски заведения в рамките на финансовите си възможности. Директорите изразиха задоволство от извършените ремонтни дейности, осъществени със съдействието на община Момчилград.

„На места все още се извършват довършителни работи, които трябва да приключат най-късно до петък. Направени са всички необходими проверки след мащабните ремонти през лятото. Резултатите са наистина много добри”, отчете зам.-кметът Ерол Мехмед. Той каза още, че на първия учебен ден, който тази година е на 16 септември /понеделник/, община Момчилград ще има свой представител във всяко едно училище.

Зам.-кметът по икономическите дейности инж. Мехмед Мехмед съобщи, че маркировката на пешеходните пътеки край училищата и детските градини е освежена и подменена преди първия учебен ден. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини