Искаме да превърнем Момчилград в туристическа дестинация

Пътната отсечка Момчилград – Маказа през Подкова, която е от особено значение както за икономическото, така и за културното развитие на община Момчилград след откриването на пътя през прохода „Маказа”, се нуждае от незабавна рехабилитация. Това заяви градоначалникът Акиф Акиф във връзка с отварянето на ГКПП „Маказа – Нимфея”.  

След тази историческа дата община Момчилград има реални шансове да се превърне в магнит за инвестиции. Ще ускорим темповете на работа за изготвяне на нови проекти, които да представят не само община Момчилград, но и област Кърджали като привлекателна туристическа дестинация, каза още той.

Очакванията на Акиф Акиф са туризмът в региона да живне през следващите години, като туристическият и търговският сектор да бележат значителен ръст. Ще водим активна рекламна кампания за популяризиране на туристическите обекти. В тази насока обмисляме да насърчим увеличаването на местата за подслон и заведенията за хранене и развлечения, посочи градоначалникът.

По думите му обаче републиканският път от Момчилград до Подкова с обща дължина20 кмне е в никак добро състояние и ще окаже негативно влияние върху туристическия поток през „Маказа”, ако не претърпи основна рехабилитация. Решили сме да проведем среща с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура”, на която да поставим въпроса за ремонт на пътя за Маказа, подчерта Акиф Акиф.

Няма как да скрия огромното си задоволство като кмет на община Момчилград от отварянето на път, който ще даде възможност да се опознаем взаимно със съседите ни от Гърция. Убеден съм, че през следващите години и двете страни ще отчетат подем в икономическите отношения помежду им, завърши кметът на Момчилград. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини