Педагогически съвет в Комотини на кърджалийското СОУ „П. Р. Славейков”

В катедралния храм „Успение Богородично” в гръцкия град Комотини се проведе поредното заседание на Педагогическия съвет на кърджалийското СОУ „Петко Рачов Славейков”. Уникалното събитие стана възможно след отварянето на новия ГКПП „Маказа-Нимфея". Учителите от най-голямото училище в Южна България присъстваха на откриването на движението през прохода между България и Гърция и после се спуснаха към Беломорието в първата автоколона.

Необичайно бе и мястото на заседанието на Педагогическия съвет на СОУ „Петко Рачов Славейков” - една от историческите забележителности на този многонационален град – Митрополитската църква „Успение Богородично”. Учителите от шампионското училище приеха последните решения преди откриването на новата учебна година. Сред тях бе и народният представител Милко Багдасаров.

Всички точки от традиционния дневен ред бяха разгледани и приети в нетрадиционна обстановка с полъх от Егейско море. Водещото училище в Кърджали отново демонстрира умело съчетание на новаторство и традиция.

 Нешка Шопова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини