EVN отрекоха вина за пожара в Драматичен театър Пловдив

Сътрудници на EVN не са извършвали дейност в сградата на театъра днес сутринта, когато е избухнал пожарът.

Тази информация е потвърдена и от ръководството на Драматичен театър Пловдив. През юли2013 г. EVN България Топлофикация обяви стартиране на проект за присъединяването на сградата на Драматичен театър Пловдив към мрежата на централно топлоснабдяване. Графикът за приключване на обекта е 31 август2013 г., съобщават от EVN. Служители на EVN не са работили по обекта поради започване на репетиции театъра от 20 август досега.

Пожар нанесе сериозни щети на Драматичния театър в Пловдив тази сутрин. Няма пострадали хора. Инцидентът е възникнал малко след 8 часа. Първоначалната версия е късо съединение. Изгоряла е сцената и част от декора на нея, но залата не е засегната, а само е задимена. Огънят е бил потушен за около половин час.

Директорът на театъра Кръстьо Кръстев обясни за БНР, че ремонтът трябва да започне още днес, за да не се провалят премиерата на пиесата "Възвишение" и фестивалът "Сцена на кръстопът", който трябва да започне на 10-и септември.

Аванс сцената, осветлението, част от декора за една от премиерните постановки, които репетират актьорите от Пловдивския театър "Възвишение", изгоряха, няма поражение в залата, но все още тя е задимена. В момента, в който служителите на театъра са видели да се стеле, дим малко след 8 часа, са позвънили на пожарната, задействала се е и противопожарната система в театъра.

Пристигнали са 5 екипа и огънят е бил потушен за около половин час, но пораженията са големи, тъй като материалите са лесно запалими по сцената, каза директорът на театъра. Той посочи, че очаква да пристигне и министърът на културата Петър Стоянович, за да може, след като се изчислят щетите, министерството да предостави евентуална помощ за възстановяването им.

Кръстьо Кръстев подчерта, че първата репетиция, която е трябвало да започне в 9 часа на практика се е провалила. Снощи, когато е приключила вечерната репетиция, не е имало никакви проблеми. При избухването на пожара в залата не е имало хора, нямало ги е и общите работници и чистачките.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини