Жестоко пребиха младеж в двора на училище, 15 души стоят и гледат

19-годишният Христо Желев от Сандански е с черепно-мозъчна травма и охлузвания по ръцете и крайниците след грабеж, станал в двора на Трето основно училище в Сандански. Младежът провеждал поредната си тренировка на осветление. Той твърди, че е нападнат и ограбен от Кристиян Янев-Мишката и Юли Методиев-Колумбиеца, които живеят в ромския квартал в Сандански, разказва "Струма".Инцидентът е станал на 19 август. Той е депозирал жалба до началника на полицията в Сандански, извадил е медицинско свидетелство.  Хр. Желев работи, като продавач-консултант на централната улица „Македония” в Сандански във фирмата на Алекс Митрев.Пострадалият от побоя  разказва, че на 19 август към 1.00-2.00 ч. отишъл в двора на Трето основно училище, за да тренира. "Там бяха въпросните Кристиян и Юли, които явно ме познават. Кристиян поиска да му дам 20 лева, които дължа на едно момче. Казах му: „Обади се да чуя, че трябва да ги дам на теб”. Отговори ми: „Ти на кой говориш така смело?”. След това ме удари. В джоба си имах 180 лева и дребни пари. Бях взел заплата. Обърнах се към светлината, за да видя какви пари ще му дам. В този момент единият ме хвана за чантата, а другият ми вика: „Какви са тези пари, на баровец ли се правиш?”. Кристиян започна да ме удря, Юлиян насила ми взе парите. Не помня как се озовах на земята, удариха ме по главата и с ритници по тялото още няколко пъти, не знам колко време съм лежал в безпомощно състояние. 
Освен Кристиян и Юли там имаше още около 15 момчета и момичета, които станаха свидетели на нападението. Сигурно около 10 минути съм бил на земята в безпомощно състояние. Кристиян ми казва: „Стани, за не стане по-зле и наистина да не можеш да станеш”. Аз казах, че боя ще изтъпря, но парите ми трябват да си платя заема към банките. Кристиян ми заяви: „Ще направиш ли една-две свирки, или д... ще дадеш, за да ти върна парите”. Обиждаха ме с гадни думи. В ръката си държах запалка и 12 лева, които ми бяха останали, след като ми взеха другите. Юли ме хвана за ръката и ми взе и 12-те лева, прибра 10 лева, върна ми 2 и ми каза: „С тези пари да ядеш и да си оправиш заемите”. И ми се закани: „Хора като теб ги слагам в багажника на колата и ги карам на балкана. Там ги връзвам и ги е... до дупка”. 
Заплаши ме, че ако подам жалба, ще влезе в ареста, но повече от 24 часа няма да остане там. Грабежът и побоят не са отразени в полицейския бюлетин. От полицията ми казаха, че когато решат, тогава ще съобщят в бюлетина за инцидента", разказва битият Христо Жулев.

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини