Родът Кочеви от Ардино се събра на родова среща

За втора поредна година над 15 души от Кочевия род се събраха на родова среща в Ардино. Тя се проведе в местния ресторант „Перла, а неин организатор бе Айля Башаран (Кочоглу) от Бурса.

„Тези срещи са празник за нас, правим го заради себе си и заради децата ни, които трябва да се опознават. Тези, които присъстваме, винаги говорим и за тези, които по една или друга причина не са успели да дойдат, тъй като някои от тях живеят и работят със семействата си в чужбина”, споделиха родствениците.

На родовата среща дойдоха родственици от Турция, Швеция и Русия. Най-възрастният сред тях бе 57-годишният Джейлян Кочоглу от Ардино, а най-младите потомци бяха 10-годишните Исмаил и Толга.

Леман Кочева говори за полезната среща и добрата й организация и предложи тя да стане традиционна. „Началото вече е сложено и в бъдеще усилията ни ще бъдат насочени за по-мащабна организация”, заяви тя.

По традиция всички присъстващи си пожелаха догодина отново да се съберат и да се порадват на миговете, които прекарват заедно, пък макар и веднъж годишно.

Фамилията Кочеви  е един от най-старите ардински родове. Покойният доайен на рода Мюмюн Кочоглу е бил член на първата управа на града под Белите брези след 9 септември 1944. Снаха на Кочеви е и известната учителка Нермин Кочева, която е работила над 35 години като учител по химия в бившата Климатична гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини