Учител-ветеран чества 90-години,кметът на Ардино го поздравява

Юбилярят с кмета

Кметът на община Ардино Ресми Мурад поздрави дългогодишния учител и общественик Красимир Чаушев по повод неговия 90-годишен юбилей. На заседанието на Обществения съвет за закрила на културното наследство в сряда кметът на общината връчи на юбиляра поздравителен адрес.

„Ардинската общественост Ви познава като изключително порядъчен гражданин, скромен трудов човек, отдал силите си на просветата и обществената работа. Винаги сте проявявал гражданска чувствителност към обществените проблеми, сред хората се ползвате със заслужено уважение и авторитет. За хора като Вас е казано, че са герои на тихия, всекидневен труд в името на доброто и добруването между хората, в името на живота”, приветства го кметът. Ресми Мурад поднесе скромен подарък на юбиляра с пожелание за крепко здраве и дълголетие.

Красимир Чаушев е роден през 1923 година в Смолянското село Оряховец – до 1958 година в чертите на бившата Ардинска околия. На 18-годишна възраст заедно със семейството си се преселва в Ардино. През 50-те години на миналия век е завеждал културно-масовата работа в Околийския комитет на Отечествения фронт. Бил е и член на околийския читалищен съвет. Завършил е Висшия икономически институт в София. Има над 30 години учителски стаж. Повече от 20 години е работил в бившата Климатична гимназия „Хр. Смирненски" в Ардино. Бил е начален учител и в родното си село Оряховец.

Гюнер Шукри


Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини