Официално: В автобуса е нямало полицаи

По повод на публикации и видеоматериали, разпространявани в медиите, във връзка с инцидента на столичния площад „Александър Невски" на 23 юли, при който с камъни и павета бяха счупени стъклата на полицейски автобус, от СДВР заявяват:

По време на инцидента в автобуса не е имало служители на МВР с изключение на шофьора, който го е управлявал. След връщането на автобуса в охранявания периметър на зоната за сигурност на Народното събрание, в него са открити камъни и павета.
Всички останали дейтали и подробности за случилото се са обект на проверка и изясняване от Софийска районна прокуратура.

До този момент СДВР не е разпространявала друга официална позиция по този инцидент.

По-рано БНТ съобщи, че позицията на СДВР в отговор на видеоклип, разпространен в Youtube, е че действително полицаите в автобуса са избутали стъклото навън, но то вече е било спукано и е имало опасност да се счупи на малки парчета и да рани хората вътре.

Повече от 10 човека - протестиращи и полицаи, пострадаха при опитите на органите на реда да изведат депутати, блокирани в парламента, с автобуса.

Видеото от напрегнатата нощ на 23 срещу 24 юли е заснето с любителска камера. На него се вижда как стъклото се чупи навън. Вижте кадри със счупеното стъкло от 2,20 минута на клипа.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини