Неясен остава мотивът за убийството на Тепавичарови

 

Половин година след смъртта на семейство Тепавичарови в Пловдив мотивът за четворното убийство остава неясен, каза знаблюдаващият делото прокурор полковник Максим Караджов.

Досъдебното производство е приключило със становището за прекратяване на наказателното производство, тъй като не е открит жив автор на деянието, информира агенция Фокус. По всички данни извършителят не е жив и не може да се предяви обвинение, каза прокурор Караджов. Някои от данните от разследването сочат с категоричност, че извършител на деянието е именно бащата Георги Тепавичаров. Причината за убийството е комплексна поради особеностите на човешкия характер на всеки един от нас, който в някакъв момент може да направи „лоша шега”, добави прокурорът.

При Тепавичаров явно е имало натрупване на психични и социални причини, трудности в живота, които са отпушили състоянието му на меланхолична депресия. Големите кредити към три банки и спяща психична обремененост са довели до решението за убийството. Престъплението не е било планирано, но не е инцидентно, каза още прокурор Караджов. Дни преди случилото се Георги е прехвърлил семейната кола на брат си, както и няколко имота. Дал му е ключ от семейното жилище, което е ведомствено на Министерство на отбраната. В момента тече процедура по освобождаването му.

По делото са били разпитани над 50 свидетели – колеги на Тепавичаров и техни съседи и близки. Направени са били 15 експертизи. Почти всички разпитани са говорили хубави неща за семейството, никой не е имал конфликт с тях. До изпадането в затруднение, през последните три месеца, семейството е плащало редовно вноските си, по около 3000 лева на месец, не е искало заеми от родителите си.

По разположението на тялото на Георги поне засега изключва вероятността външен човек да е извършител на убийството, така както мислят близките на мъжа. Отпада и версията за убийство от ревност. Майката на съпругата на Тепавичаров засега приема всичко безропотно. Делото приключва без възражения и обжалвания, след законовия срок от седем дни. Но ако след време по други дела излязат данни, свързани с това четворно убийство, то може да се възобнови и продължи, каза прокурор Караджов.

Съдебномедицинската експертиза доказва и приблизителният час на смъртта на семейството – около 4.00 часа сутринта.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини