Орешарски кани протеста на среща. Преглед на печата

„24 Часа": 46-ти ден на протести: Палката не е символ на демокрацията

22:00 ч. Спокойно и без напрежение продължава протестът на протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде „Фокус". Около 200 души са пред сградата на парламента. Не се чуват скандирания и освирквания. Някои участници в протеста свирят на поставеното бяло пиано пред паметника на Цар Освободител. Има хора, които развяват български знамена. Някои от протестиращите са дошли с велосипеди.
Полицейското присъствие в района около сградата на Народното събрание е засилено.

„Стандарт": Орешарски кани протеста на среща

Премиерът Пламен Орешарски покани протeстиращи на среща. "Готов съм на диалог, каня ви в сградата на Министерски съвет на 1-ви август от 15 часа, обяви той вчера. Офертата му дойде в отговор на предложение за тв дебат от страна на хора от площадите. Те поискаха дискусия на тема "за" или "против" оставка на кабинета в предаването "Референдум" на БНТ. И посочиха участниците - премиерът Пламен Орешарски, вътрешният министър Цветлин Йовчев, Сергей Станишев и Лютви Местан. Протестиращите настояха срещу тях да застанат специалистът по конституционно право и бивш депутат от БСП проф. Георги Близнашки, създателят на "Отворен парламент" и застъпник за честен изборен процес Антоанета Цонева, режисьорът Стоян Радев и министърът на енергетиката в служебното правителство Асен Василев.

„Новинар": Разглеждат новия Изборен кодекс през септември

Мая Манолова увери, че работата по Изборния кодекс няма да спира. До септември вариант на промените в Изборния кодекс ще бъде внесен в комисиите на парламента, преди да влезе за гласуване в пленарна зала. Това заяви пред Блиц зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова. Тя увери, че временната комисия за изработване на нови изборни правила ще продължи и през август, когато депутатите излизат в отпуск.

„Труд": Цветанов на съд до петък

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде пратен на съд до края на седмицата. Очаква се до петък първият обвинителен акт срещу него да бъде внесен в Софийския градски съд, съобщи пред "Труд" и.д. градски прокурор Евгени Диков.
Цветанов ще отговаря за престъпление против правосъдието. Според прокуратурата той незаконно е отказал да подслушва и следи бившия шеф на антимафиотите в Търново Орлин Тодоров. Цветанов сложил резолюция "Не!!!" на искането за използване на СРС, поискано от прокурор и разрешено от окръжен съдия през 2009 г.

„Дума": Остават 10 м за прокопаване от обходната галерия в "Ораново"

Около 10 метра остават да се прокопаят от обходната галерия в мина "Ораново". Досега смените са успели да достигнат до 23-тия метър. 14-и ден продължи издирването на двамата затрупани миньори. Продължават взривните работи в галерията, като се очаква още около 4 метра да бъдат прокопани в близките часове. С тези темпове до края на галерията, в която трябва да се влезе в лента на сектор А, където се предполага, че са двамата затрупани миньори, ще останат около 10 метра. Не е ясно след това колко ще се наложи да се копае, тъй като не се знае дали е пълно с кал или има свободно пространство. Проникването при мястото на аварията ще стане най-рано в сряда.
Вътре в рудника се работи на около 30 градуса температура. Чрез вентилаторите се подава чист въздух и така се улеснява и обезопасява работата на миньорите и спасителите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини