Наплив на чужденци в Кърджалийско, туристите предпочитат хотелите с басейни

Комплекс "Главатарски хан"

Хотелите с басейни в Кърджалийско са хит за туристите идващи от страната и чужбина.Кърджалийци не могат да се уредят в почивните дни за кратък отдих.Напливът на гости тази година е рекорден. Хотелите в областта са пълни, като най-предпочитани са тези с басейни. Туристите предпочитат да съчетаят почивката в планина с плаж. Много от тях идват в Кърджалийско след няколкодневна ваканция на морето. Това съобщи за Кърджали бг вести Михаела Кирчева, управител на туристическата агенция “Габи тур”. Кирчева сподели също, че изнанада тази година е големия поток от чуждестранни туристи. Те използват международна ситема за регистрация на хотели в Интернет за да направят резервациите си. Най много заявки има за юли и август. Това са хора, които търсят активна почивка, като проявават интерес и към водните спортове в язовирите.

Повечето от резеврвациите са за по 4-5 дни. Има тенденция дните, които туристите отделят за природните и културни забележителности на региона да се увеличават.

За разлика от преди, когато издваха и организирани групи,сега повечето са семейства и индивидуални туристи. След като бяха заети хотелите в зоните Енчец и Главатарци са попълнени местата и в хотелите в Кърджали и около Момчилград.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини