Подпалвачката от Бадема: Посегнаха на детето ми, а за него убивам

Гюлер Мехмед се оплаква, че съседката и я тормози от месеци

Мими Николова от блок 8 в хасковския квартал Бадема е неуравновесена личност, която тормози и тероризира целия блок. Всички съседи са пропищели от нея, реже им гумите, драска им колите. Това заяви известната като подпалвачката от Бадема Гюлер Мехмед, която на 10-ти юли запали с бензин автомобила на Николова на паркинга пред блока. Днес Гюлер се свърза с нашата редакция за да изложи своята версия по въпроса. И разказа потресаващи неща.

„ Пускала ни е гумите, рязала ги е, но най-ужасното е, че веднъж потеглих със срязани спирачки. През зимата, по леда. Карах детето си на детска градина и добре, че се наложи да натисна спирачката на бавен участък. Колата се завъртя и спря. Детенцето ми беше вътре“ разказваше видимо стресираната от спомена майка. На въпрос дали е сигурна, че точно Мими го е направила, Гюлер бе категорична, че е тя. „Веднъж я чух как казва на съпруга ми-на твое място, не бих излизал заедно с жена си и детето си. Вие как го възприемате това?“ каза Гюлер. Тя родила след 10 години семеен живот, раждането било трудно и я докарало до прага на смъртта. Дава мило и драго за 4 годишният си син. „ За него мога да умра, за него убивам“ категорична бе майката. По думите и, до инцидента нямало да се стигне, ако семейството и не било предизвиквано непрекъснато. Тази неделя например съседката насъскала кучето към нея и детето. После скочила на бой на свекърва, която в момента била на легло със синини по ръката. Потърпевшите подали жалба в полицията, но избягнали директната конфронтация. Гюлер пък се преместила да живее на друго място, за да избегне нови конфликти. От доста време пък семейството й съди Мими Николова за зловеща разправа с ножове преди близо 7 месеца. Всъщност конфликта става открит именно от 16-ти януари тази година.

Дотогава никой в блока не бил на 100% сигурен, кой посяга на колите им. В мразовитата зимна вечер, Гюлер паркирала колата си на иначе общинския паркинг. Била се върнала в България и не знаела "законите на квартала".  Не знаела, че била спряла на място, което Мими припознала за свое. Последната впрочем маркирала с червена боя две паркоместа пред метален павилион до блока, който бил закупен от нея. Гюлер се прибрала вкъщи, но в този момент 19-годишният син на Мими се скарал със съпруга на Гюлер, Илхан. След няколко обиди, 36 годишния мъж не издържал и ударил една глава на момчето. На помощ дошла майката на Илхан и заедно с други хора оправили ситуацията. Били поднесени извинения и обещания, че вече няма да се стига до там. В атмосферата „со кротце, со благо“ се намесила Мими която слезла на паркинга с нож и след заплашителни жестове посегнала на свекървата. За да предпази майка си Илхан хванал острието с гола ръка и бил наранен. Заради това нападение, двете семейства се съдят. От тогава пък тормоза и заплахите, жалби и контражалби, станали ежедневие. След 7 месеца в ненормална ситуация, в блок 8 е стартирала подписка с искане за изселване на Мими. Инициаторите и вярват, че съгласно новия закон за етажната собственост, могат да изискат изнасянето на жената. Въпреки че доста комшии потвърдиха думите на Гюлер, те не пожелаха да бъдат снимани. Което младата жена обясни простичко – имат коли за пазене. 

А коли за палене? 

Съжалявам за това което направих. Падна ми пердето. Жалко че на мястото/до автогарата Б.А./ няма камери за да се види кой кого и с какво заплашва и преследва“/според Мими Николова, в деня на палежа Гюлер я преследвала с кола и заплашвала на светофара до автогарата/. Причерня ми и 5 часа бях като в несвяст, продължи разказа си Гюлер. Чак като пила успокоителни могла да свидетелства пред дошлите полицаи, че тя именно е падпалила колата. „ Първо се канех да купя цяла туба и да полея цялата кола. Но после си казах, че ще пострадат и колите на другите от блока-затова само едно шише/1.5 литра Б.А./. Но не беше редно, сбърках“ призна подпалвачката. Тя бе много обидена и от коментарите за лъскавите си коли. Гюлер и семейството й живеели от 10 години в Испания, където постепенно успели да открият два ресторанта. Парите си ги изкарала с труд. Кани всеки който иска, включително и данъчните да и проверят имотното и положение и неговия произход. Сега част от спестеното ще отиде за изплащане на запаленото возило. А какво ще прави от тук нататък? „Искам да отгледам детенцето си в България. Но не знам дали си заслужава да остана тук. Ще си трая и ще си налягам парцалите, но ако ме предизвикат пак, особено ако намесят детето ми-не отговарям“ каза тя. И допълни многозначителното-като няма правосъдие, човек сам си го въздава. 

И накрая отправи голямата си Молба: да не се превръща това противопоставяне в етническо. Нямало нищо общо, Мими враждувала с турци и българи, а самата Гюлер, особено след 10 години гурбет, въобще не дели хората. Всичките и приятелки са българки. За каквато впрочем се счита и тя. Останалото са мисли на болни мозъци. 

 

П.П Haskovo.net предостави думата на Гюлер Мехмед, защото при инцидента с подпалената кола, нейната гледна точка остана неразкрита, както изисква коректната журналистическа практика. Случаят тогава бе представен само от гледната точка на Мими Николова, отчасти и заради това, че никой друг не пожела да застане с лицето и името си пред камерите. Haskovo.net призовава замесените в проблем или инцидент, да не бягат от журналистите и споделят своите версии на момента, а не постфактум. Това помага за изясняване на истината, от която вярваме, се нуждаем всички.

 

Г.Христов

 

 

 

 

Полудях, заплашиха детето ми, призна за подпалването Гюлер
Паркоместата пред металния павилион, които Мими маркирала за свои
Кола която спре тям рискува да осъмне с нарязани гуми, твърди Гюлер
Миналата сряда пламна колата на комшийката Мими Николова
Собственичката обвини Гюлери съпруга и Илхан в палежа и всички смъртни грехове
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини