Програмирано: Кола гази дядо на участък без пътека и легнал полицай

Мястото на инцидента е след завой и без маркировка

Фолксваген Голф вкара дядо в болница след като го насмете на булевард „България“ до хотел „Родопи“. Инцидентът станал около 13.30 часа вчера. 86-годишен мъж тръгнал да пресича откъм зеленчуковия пазар към стълбичките за „Стара Планина“ когато го връхлетяло возилото на 25-годишен хасковлия. Колата се е движела относително бавно и това предотвратило фаталните травми. Дядото е със счупен нос и охлузена глава, без опасност за живота. Скоростта на колата обаче се води „несъобразена“.

Цяло чудо е че тук не стават катастрофи всеки ден, коментираха хора от пазара. Според тях катастрофите на това място са почти програмирани-по целия участък от светофара на „България“ и „Съединение“ до моста на „Освобождение“ няма нито една пешеходна пътека. Това е и един от много малкото участъци в града, които не са обезопасени с легнал полицай. В същото време мястото е крайно оживено, тъй като там се намират зеленчуковия и промишлен пазари, училище, Младежки център, хотел и жилищни сгради. Движението пък е еднопосочно и колите минават обикновено с максимума от разрешената градска скорост-50 км/ч.

Дядото е бил ударен още в лявата лента. Обяснението обаче е просто-в дясната лента обикновено има доста паркирали „аварийни“ коли и водачите се преустройват в ляво направо от кръстовището. Още повече, че на еднопосочно водачът може да кара в която си иска лента. Специално пък срещу хотела, булевардът прави завой и пешеходеца и водача имат само 5-6 метра време да реагират, след като се окажат един срещу друг. Което е повече от недостатъчно, особено при бавноподвижни възрастни хора.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини