40 напускат ГЕРБ. Партията: Половината не са членове

Иван Петров

40 молби от Хасково за напускане на партия ГЕРБ са били изпратени в обща пратка по куриер до централата в София. Това заявиха от областната структура на партията. Според пресцентъра на ГЕРБ Хасково обаче 17 от тях не са техни членове. Оттам допълниха, че не знаят имената на подалите заявления за напускане. Изпълнителната комисия на ГЕРБ щяла да ги разгледа и да излезе с решение.

Бившият депутат и областен координатор на ГЕРБ за Хасково Иван Петров обяви, 120 души от областта са готови с молбите си за напускане, но не посочи имена.

От ГЕРБ Хасково пък заявяват, че в офиса им непрекъснато идвали техни членове, които уверявали, че нямат намерение да напускат, въпреки разпространяваните по техен адрес слухове.

Haskovo.net научи, че сред напускащите ГЕРБ са бившите депутати от ГЕРБ Иван Петров, Фани Христова, Румен Данев и Катя Чалъкова. Сред напускащите е и бившият заместник-областен управител Румяна Въчева.

Напускащите обясниха, че 17-те, които според ГЕРБ не са членове на партията, вероятно са хора, чието членство е било скоростно прекратено с формален повод - неплатен членски внос. Те обясниха, че според устава при неплащането му за определен период човек се самоизключва.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини