Хотелиери скочиха срещу Росен Сираков и “Главатарски хан” на сесия на местния парламент

Евгени Овчаров

Жители и хотелиери скочиха срещу частния съдия изпълнител Росен Сираков и неговия хотелски комплекс “Главатарски хан”. По време на сесията днес от името на 45 жители на село Главатарци питане до кмета на Кърджали отправи Евгени Овчаров. В емоционално слово той обвини собствениците и персонала на “Главатарски хан”,че позволяват да се вдига шум до ранни зори, че са затлачили с фекалии хотелите под техния, че гостите на комплекса блокират движението с паркираните си автомобили. Овчаров заяви, че многократно са сигнализирали полицията, но патрулиращите полицаи били безпомощни,защото от “Главатарски хан” показвали разрешително за работа до 2 часа сутринта. Те също представяли пред РИОСВ-Хасково договор от който е видно, че септичната яма на хотела се почиствна редовно. Овчаров каза още, че разрешителните на общината нарушават собствената й наредба за обществения ред. Жител на Главатарци поиска спешно да се ремонтира пътя при Циганското дере и обяви, че басейнът на комплекс Главатарски хан е изграден върху магистралния водопровод за Кърджали, което представлява опасност за водоснабдяването на града.

Кметът Хасан Азис,заяви,че направените проверки от общината по жалба на жители на Главатарци не констатирали нарушения. Няма и съставени актове. От “Главатарски хан” са подали по законов ред заявление да се разреши заведенията в комплрекса да работят до 2 часа сутринта и то е получило одобрение от специална комисия, в която освен облщински служители влизат и представители на МВР и Агенцията по контрол на храните.

Съветниците от ДПС,ГЕРБ и БСП се обединиха около идеята на градоначалника, да се проведе среща по проблемите със жителите на селото. Поставените въпроси ще бъдат обсъдени на сесия на местния парламент, обеща председателя му Раиф Мустафа.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ев
    Евгени
    2 -1
    05:08, 7 ное 2014
    Какво да заяви кмета след като всяка седмица е в ресторанта на Главатарски хан и на изпроводяк му пълнят чантите с вино и то лично от Сираков.

Още новини

Последни новини