5 °C

Хотелиери скочиха срещу Росен Сираков и “Главатарски хан” на сесия на местния парламент

Евгени Овчаров

Жители и хотелиери скочиха срещу частния съдия изпълнител Росен Сираков и неговия хотелски комплекс “Главатарски хан”. По време на сесията днес от името на 45 жители на село Главатарци питане до кмета на Кърджали отправи Евгени Овчаров. В емоционално слово той обвини собствениците и персонала на “Главатарски хан”,че позволяват да се вдига шум до ранни зори, че са затлачили с фекалии хотелите под техния, че гостите на комплекса блокират движението с паркираните си автомобили. Овчаров заяви, че многократно са сигнализирали полицията, но патрулиращите полицаи били безпомощни,защото от “Главатарски хан” показвали разрешително за работа до 2 часа сутринта. Те също представяли пред РИОСВ-Хасково договор от който е видно, че септичната яма на хотела се почиствна редовно. Овчаров каза още, че разрешителните на общината нарушават собствената й наредба за обществения ред. Жител на Главатарци поиска спешно да се ремонтира пътя при Циганското дере и обяви, че басейнът на комплекс Главатарски хан е изграден върху магистралния водопровод за Кърджали, което представлява опасност за водоснабдяването на града.

Кметът Хасан Азис,заяви,че направените проверки от общината по жалба на жители на Главатарци не констатирали нарушения. Няма и съставени актове. От “Главатарски хан” са подали по законов ред заявление да се разреши заведенията в комплрекса да работят до 2 часа сутринта и то е получило одобрение от специална комисия, в която освен облщински служители влизат и представители на МВР и Агенцията по контрол на храните.

Съветниците от ДПС,ГЕРБ и БСП се обединиха около идеята на градоначалника, да се проведе среща по проблемите със жителите на селото. Поставените въпроси ще бъдат обсъдени на сесия на местния парламент, обеща председателя му Раиф Мустафа.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ев
  Евгени
  2 -1
  05:08, 7 ное 2014
  Какво да заяви кмета след като всяка седмица е в ресторанта на Главатарски хан и на изпроводяк му пълнят чантите с вино и то лично от Сираков.

Още новини

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини