Главатарци пращи по шевовете от туристи, използват го за междинна спирка към Гърция

Зоната за отдих Главатарци пращи по шевовете от туристи, използват го за междинна спирка на път за гръцките плажове.Интерес има както към големите хотели,така и към къщите за гости.Туристите са предимно от България.Има обаче и нашенци от Западна Европа и Турция.

  Пандемията и затварянето на границата с Гърция доведоха до силен интерес на българските летовници към Главатарци.Този интерес се възстановява постепенно сега, като нашите туристи го използват като междинна спирка към Бяло море.Това сподели за Кърджали бг вести Мариан Ангелов,управител на хотелски комплекс „Главатарски хан”. Отчитаме добър сезон въпреки,че инфлацията и несигурността, породена от войната в Украйна се отразяват сериозно на туристическия бизнес. И при нас пакетите за три- четири дни са на заден план,предпочитани са една-две нощувки,казва още Мариян Ангелов.

  Интересът към комплекс „Рока” от страна на българските туристи този сезон е много голям. Има резервации от цялата страна. Комплексът е пълен,казаха от „Рока”.

  Къщите за гости работят на пълни обороти.Ангажирани са до края на сезона, подчертава Георги Башков,собственик на къща за гости.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини