Герберите бойкотираха подписването на договора за водния цикъл на Кърджали

Подписването

Съветниците от ГЕРБ бойкотираха подписването на договора за водния цикъл на Кърджали между кмета Хасан Азис и фирмите изпълнителки. Герберите не обясниха поведението си, но стана ясно,че е част от публичния спор за това, кой -кабинетът “Борисов” или община Кърджали са забавили старта на проекта.

След подписването на договорите с консорциума “Архидос ДЗЗД” кметът Хасан Азис обяви, че това е най-голямата инвестиция в общината за последните сто години и ще бъде най-голямата за следващите 100 години. Средствата които ще бъдат вложени за пречиствателна станция, колектори , 23 км. канализационна мрежа и 14 км. водопроводи  ще възлязат на 78 млн.лева .Обектът ще се финансира по Оперативна програма “Околна среда”. От страна на консорциума подписи сложиха Трайчо Попов и инж.Павел Калистратов, които са шефове на фирми. Във фирменото обединение влизат компаниите ИПС, ”Кристална вода”, ”Калистратов груп”, “Биогес”, Арда строй” и “Саварона”, като последните две са местни. Ръководител на обекта е инж.Митко Синабов, бивш зам.-кмет на Кърджали по строителството.

В словото си кметът Хасан Азис предупреди кърджалийци, че ще претърпят неудобства заради разкопаване на улици. Председателят на групата съветници на БСП отбеляза , че цената на водата чувствително ще поскъпне след завършването на водния цикъл.

Георги Кулов

Парафирането
Приветствията
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини