НЕК е в технически фалит

Европейският съюз и Русия трябва да проведат преговори и да постигнат съгласие относно това дали по "Южен поток" ще може да се пренася и неруски газ, каквито са изискванията на Третия либерализационен пакет, коментира пред журналисти министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Министърът на икономиката отново акцентира върху тежкото състояние на НЕК, като заяви, че компанията е в технически фалит. Казвам го направо, така, както наскоро изнесохме данните за тежкото финансово състояние на компанията.

Стойнев коментира и темата за цените на въглищата, която е особено актуална за работниците и служителите от Мини Марица изток. Припомняме, че миньорите поискаха да има увеличение на цените на въглищата до 28 юли, като в противен случай заплашиха с ефективни стачни действия. По думите на Стойнев за увеличаване на цената на въглищата ще можем да говорим от септември нататък, като министърът се ангажира увеличението да стане факт до края на годината.

„Моля, останете тук. Моля, не напускайте страната." Това Стойнев призова младите предприемачи по време на церемонията по връчване на Европейските награди за насърчаване на предприемачеството.

Министър Стойнев заяви, че в момента България не прави достатъчно в подкрепа на стартиращите предприемачи и че в момента правителството прави всичко необходимо това нещо да се промени. Първите стъпки в тази посока бяха да се определят ненужните регулаторни режими каза още Стойнев.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини