Гвардейците ни излизат на сцената на Народния театър, дефилират с кумирите си

Гвардейците ни излизат и на сцената на Народния театър “Иван Вазов” в столицата. На 10 юли от 18 часа те ще участват в тържествения концерт по случай 134-тата годишнина от създаването на Националната гвардейска част. Първият гвардейски ученически отряд към Езиковата гимназия с ръководители Димитър и Елена Кондикови ще зарадва своите кумири с една от най-новите си композиции.

Поканата до директора на Езиковата Йорданка Чавдарова е дошла от началника на Националната гвардейска част полк.Боян Ставрев. Една от причините е факта, че главният художествен ръководителна Ансамбъла на въоръжените сили Снежина Темелкова е била силно впечатлена от гостуването на малките гвардейци в София миналата година. Още тогава е възникнала идеята да се направи съвместен концерт с нашите младежи и девойки. Преди седмица от София пристигна един от хореографите на военния ансамбъл Десислав Михайлов, който с интерес изгледа репетицията на нашите гвардейци.Той се впечатли от композицията “Последен марш” посветена на падналите за освобождението на България, която е по музика на рок групата “Епизод”. Тази композиция нашите гвардейци ще представят в Народния театър “Иван Вазов”. Тя ще бъде част от програмата с шоуто “Искри” на Ансамбъла на въоръжените сили,на войниците от Националната гвардейска част и известни български изпълнители.

Нашите младежи и девойки и гвардейците ще открият концерта с общ дефилир под звуците на марша “Страцин”, който ще бъде изпълнен от гвардейския духов оркестър.

На концертът се очаква да присъства президентът на Република България Росен Плевнелиев, депутати, дипломати. Ще бъде и военният министър Ангел Найденов, който е родом от Кърджали.Кърджалийката Галя Димитрова ще води програмата.

За да могат нашите гвардейци да участват в концерта лични средства за пътуването и пребиваването им София е осигурила народната представителка от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини