Провериха зоните за отдих и водни спортове

Проверка на зоните за краткотраен отдих и водни спортове на територията на община Кърджали бе извършена от Комисия назначена със заповед на кмета. В комисията освен експерти от община Кърджали са включени представители на Инспекцията по труда, на ОД на МВР и РЗИ-Кърджали.
Проверени са зоните край язовир „Кърджали”, в района на село Енчец и с.Главатарци, на язовир „Студен кладенец”, в района на с. Калоянци, както и на заведенията за обществено хранене и хотелиерска дейност с открити басейни за къпане, които са разположени по бреговите ивици на яз. Кърджали и яз. Студен кладенец. Собственост са на частни лица и търговски дружества.
Проверки са извършени и в хотел-ресторант „Перперикон”, кафе- аператив в с. Стремци и откритият плувен комплекс „Арпезос” в областният град.
Комисията е установила, че са поставени забранителни табели „Къпането забранено” и „Скоковете забранени” на ресторантите „Моби дик”, „Арабела”, Кораб „Емона” край Енчец, на страноприемница „Трифон Зарезан” в с. Главатарци, както и на базите на „Монег юг” и „Старите кметове” на бреговата ивица на яз. „Студен кладенец”.
Има назначени спасители със заверени талони за 2013 г. на всички плувни басейни в гр. Кърджали и в зоните за краткотраен отдих и водни спортове. На открития плувен басейн „Арпезос” са назначени двама спасители с медицинско лице. Издаден е правилник за вътрешен ред, изготвени са правила за ползване на басейна, които са описани на информационни табла, издаден е план за действие на дейности при спешни ситуации, има и необходимото оборудване и инвентар.
При проверките Комисията е дала указания за работа през летния сезон на всички проверени обекти във връзка с изпълнението на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяване на водните площи на територията на община Кърджали.
Системния контрол и проверките на водните басейни от страна на Комисията ще продължат през целия летен сезон.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини