Яшарали Ахмед пак ще дърпа конците на Външно министерство?

Външно министерство

Човекът на ДПС Яшарали Ахмед се връща след 8 години във Външно министерство и пак ще дърпа конците в него,твърдят представители на неправителствени организации. Бившият главен секретар на българският Форин офис ще заема същата позиция, както в началото на хилядолетието.Тогава това стана с протекциите на Соломон Паси,сега на Пламен Орешарски.

Яшарали Ахмед е роден в село Караманци,община Минерални бани,Хасковско. Завършил е техникум по автотранспорт и задочно педагогика в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”. Следвал е магистратура по икономика.Два мандата е кмет на община Минерални бани. От 1990 г. е активист на ДПС.

Името на Яшарали Ахмед бе замесено в няколко скандала. През 2010 г.според публикации в медиите със заповед на министъра на отбраната в правителствота на ГЕРБ Аню Ангелов, той получава апетитен военен имот с площ от 5,5 дка и сгради в добро състояние при село Лозен,Хасковско за нищожната сума от 11 000 лева без ДДС. При управлението на ГЕРБ се сдобива и с апартамент в столицата на бул.”Жулио Кюрли” от 173 кв.м. за смешната сума от 54 058 лева.

Името му на сина му бе забъркано в скандал, след като бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние . Сват му пък бе замесен в Турция в афера с наркотици.

Георги Кулов

Яшарали Ахмед
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини