Община Момчилград създаде близо 500 паркоместа

Близо 500 паркоместа бяха създадени в града – в района на административната сграда на общината, в кв „11” и в района на ул. „Момчил Войвода”. Изграждането на безплатни паркинги ще продължи, за да бъдат улеснени гостите и жителите на града и за да не паркират в зелени площи, междублокови пространства и по тротоари, съобщи кметът на общината Акиф Акиф. Очаква се да бъдат определени места за още пет паркинга в града.

Още в началото на лятото беше положен нов асфалт и на моста над южното дере, което по-рано беше укрепено и благоустроено по проект, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. 
Тази година Община Момчилград започна изграждане на тротоари и улична настилка в града в района на кв. „Мамулица”, по улица „Стара планина” – до старата джамия, в кв. „Орфей”. Частични кърпежи бяха извършени и по цялата улична мрежа след зимата. 
Общината ще продължи изграждането на тротоари и пътна настилка, за да бъде улеснен достъпът на хората до домовете им, за да бъде удобно придвижването, коментира кметът на Момчилград Акиф Акиф. „Искам да създадем комфортна среда, която да „принуждава” децата, а и възрастните, да пазят изграденото, да не замърсяват, среда, която възпитава учениците да ценят красотата. Полагаме наистина големи усилия, отделят се средства, за да бъде Момчилград по-зелен и спретнат”, каза още кметът на общината.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини