Кърджали превръща мостът над р.Арда в алея на забавленията

Мостът над р. Арда в гр. Кърджали ще бъде превърнат в алея на забавленията. На 28.06.2013г. (петък) от 16 ч. до 21ч. ще се проведе Уикенд фестивал „Мостът”. На събитието жителите и гостите на град Кърджали ще имат възможността да се радват на културни и артистични дейности по цялото протежение на новия мост. Ще има състави за старинна музика, търговци на сувенири, талантливи младежки групи и деца, които рисуват по асфалта. За феновете на модерната музика, пък ще има специална изненада. В подкрепа на талантите ще пеят известните изпълнители Васил Чергов, финалист от „Гласът на България” и Дичо. Събитието е част от поредицата на второто издание на европейския проект „Мостът – кръстопът на култури”, спечелен от Община Кърджали в партньорство с Фондация – „КРЪГ”.
От 24 Юни до 5 Юли пък гражданите на града ще могат да се потопят в магията на „Старият Кърджали". На Пазара на производителите ще се проведе двуседмична изложба на стари снимки от 30-те години. Всеки, който има желание ще може да се включи в нея като донесе собственена семейна снимка.
Проектът «Мостът – кръстопът на култури” , се изпълнява в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини