Финансовото оздравяване на Община Кърджали-основна тема на предстоящата сесия на местния парламент

Финансовото оздравяване на Община Кърджали ще бъде основна тема на предстоящата сесия на местния парламент. Общо заложените в дневния ред точки са 37. Водеща е Откриването на процедура за финансово оздравяване на Община Кърджали.Това е пореден опит през последните години да се затегне финансовата дисциплина.В момента Община Кърджали има дългове за над 30 млн. лв,като само в републиканския бюджет до края на годината трябва да възстанови 6 млн.лева.

 В дневния ред на сесията е заложено Приемане на отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2023 г.

Предстои гласуване на Допълнение и изменение на Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г.Общинският съвет ще подкрепи предложение на кмета Ерол  Мюмюн за Даване на съгласие за продажба на имоти – частна общинска собственост, включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2024 г., определяне на пазарните цени и  начина на продажба на имотите.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини