Кърджалийки осъдиха Община Кърджали, за травми получени при падане на неравни тротоари по централни булеварди

Кърджалийки осъдиха Община Кърджали за травми, получени при падане на неравни тротоари по централни булеварди. При спъване Г.В.Г. и В.З.Т.са получили счупване на крайници и са били трайно неработоспособни. Окръжният съд в Кърджали осъди Община Кърджали да им изплати по 15 000 лева обезщетения за неимуществени вреди, както и да покрие разноските по делата.

  На 15 януари 2019 г. В.З.Т. отива на работа в МБАЛ”Д-р Атанас Дафовски”, като се движи по тротоар на бул.”Беломорски” в зоната на първия светофар. В 6,45 се спъва в участък,където плочките са изкъртени и липсват. Има и такива ,които стърчат по педя. Чупи двете си ръце,от лицете и тече кръв, колената й са насинени. Не може да се изправи.В болницата гипсират двете й ръце. В продължение на дълго време е неработоспособна и не може да се грижи за семейството си.

  На 22 ноември 2021 г.Г.В.Г. пазарува от магазин „Осетия” и тръгва да се прибира по бул.”Сан Стефано”.Улицата не е осветена. В 19,15 часа се спъва на неравност на тротоара и пада.Тротоарът е повреден от коренища на дървета и има много счупени плочки.При падането чупи крак.Има натъртвания.Не може да се изправи.Кърджалиец с фенерче успява да и помогне.Районния съд в Кърджали и присъжда обещетение от 6000 лева за неимуществени вреди и 346,46 за имуществени. Окръжният съд обаче осъжда Община Кърджали да и изплати 15 000 лева за неимуществени вреди заедно с лихвите.

 Решенията на магистратите подлежат на обжалване пред по-горна инстанция.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини