Делегация от ДПС гостува в Измир

Депутатът инж. Ердинч Хайрул, кметът на Ардино Ресми Мурад и представителят на ДПС в Измир Исмаил Ватансевер заедно с кмета на община Мендерес Ергюн Юзгюн (в средата)

В началото на седмицата делегация водена от зам.-председателя на Движението за права и свободи (ДПС) Рушен Риза посети турския град Измир. Визитата е по покана на ръководството на изселническата организация „Балгьоч” в Измир. В партийната група бяха включени още народните представители инж. Ердинч Хайрула и Четин Казак, кметът на община Ардино Ресми Мурад и други.

Ресми Мурад заяви, че по време на посещението, заедно с кърджалийския депутат инж. Ердинч Хайрула и представителя на ДПС в Измир Исмаил Ватансевер са посетили и изказали благодарности на кметовете на общините Борнова проф. д-р Кямил Окйай Съндър, Мендерес – Ергюн Юзгюн и Буджа – Ерджан Татъ за тяхната подкрепа за българските граждани, живеещи в териториите на техните общини.

Кметът Ресми Мурад каза още, че на срещите е възникнала идея община Ардино да се побратими с община Мендерес. „В най-близко време двете страни ще обсъдят на заседания на общинските съвети идеята за сътрудничество”, допълни той.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини