Караянчева: Не приемам думите на Ердоган,има кой да се грижи за Кърджали

Цвета Караянчева

Народният представител от ГЕРБ от Кърджалийският многомандатен район Цвета Караянчева заяви пред журналисти, че не приема изказването на турският премиер Реджеп Таип Ердоган, че ще се грижи за Кърджали и Шумен както за Истанбул и Турция. Тя отрече  лично да е приятел с лидера на Партията на справедливостта и развитието. Според нея между бившият министър -председател Бойко Борисов и Реджеп Таип Ердоган имало контакти само на ниво премиери. Ще припомним,че на предизборен митинг в Кърджали Борисов нарече Ердоган-” моят приятел Тайпи”. В България има кой да се грижи за Кърджали, отсече Караянчева.

Народната представителка каза също, че в момента ДПС диктува политическите условия в страната. БСП били безгласна буква,”Атака”-партия -юруш. Така хората на Доган управлявали България. Сокола назначил Делян Пеевски за шеф на ДАНС .БСП усложливо е дала на ДПС ключови постове в парламентарните комисии, като този на икономическата комисия. Вече месец вървят пазарлъци и не може да бъдат назначени ръководители на втори и трети ешелон на властта, подчерта Караянчева.

Депутатката каза,че не изключва скорошни предсрочни парламентарни избори. ГЕРБ няма да искат вот на недоверие, защото това са направили протестиращите българи. Партията нама да присъства на заседанията в Народното събрание, освен на тези посветени на Изборния кодекс. Ако проведем избори по стария кодекс ще се повторят резултатите от последния вот, каза Караянчева.Тя обеща нисък праг и такса за независимите кандидати за народни представители. ГЕРБ ще настояват и за принципа на уседналост, който да парира изборния туризъм. БСП имат шанс да ни подкрепят за уседналостта и покажат отношение към ДПС, каза още народната представителка.

Тя оповести, че герберите няма да получават пари, когато отсъстват от заседания.Те ще прекарват времето си в избирателните си райони.

Караянчева каза също, че БСП и ДПС готвят политическа метла в Кърджалийско. Имало готови списъци за назначаване на техни хора на ключови места. Тя обаче подчерта,че е с добри впечатления от номинирания за областен управител Бисер Николов. Очаквала от него да дърпа юздите на кметовете и общинските съвети и да ги дисциплринира,както предшественичката му Иванка Таушанова.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини