Метеж срещу Цветанов в ГЕРБ

Тиха революция назрява в структурите на ГЕРБ в страната. Макар че все още няма масово хвърляне на членски книжки, местни лидери тихомълком се опитват да се дистанцират от партията, която загуби властта.

Първите сигнали, че ледът се пропуква, дойдоха от Пловдив и Стара Загора. Под тепетата досегашният зам.-областен управител и един от създателите на местната организация на ГЕРБ Георги Игнатов не само загърби партията, но и пусна кърваво писмо срещу лидерите си и най-вече Цветан Цветанов.

Примерът му последва областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, макар че според ГЕРБ-ерите той вече е бил изключен, преди да се разбунтува. Всеки момент се очаква някои от нашите кметове също да зарежат отбора, признават под сурдинка силни фигури в ГЕРБ. Недоволни ГЕРБ-ери от цялата страна вече са организирали неформална среща в Стара Загора.Напрежението в структурите по места е била основната тема на разговорите. Оставка на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и спешна среща с лидера Бойко Борисов. Около това искане са се обединили бунтарите, признаха участници в заверата. По ирония на съдбата именно Стара Загора стана и мястото, откъдето ръководството на ГЕРБ ще започне серия от обиколки из страната. В сряда вечерта Цветанов пристигна в Града на липите, за да разговаря с местната организация. Бившият МВР шеф обяснил, че ръководството на партията започва турне, за да разговаря по всички теми, които вълнуват местните структури.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини