Избраха Делян Пеевски за шеф на ДАНС

"Честитя на г-н Пеевски новия пост. На БСП им честитя края на тази партия", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Народните представители избраха депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

125 депутати гласуваха, 114 бяха "за", 10 - "против", а един се въздържа.

Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев поиска прегласуване. При него гласуваха 204 народни представители, които избраха Пеевски за председател на ДАНС със 116 гласа "за", 87 "против" и един "въздържал се".

Веднага след гласуването Пеевски положи клетва

Толкова съм сащисан от това, което чух, че дори не мога да повярвам, че това предложиха, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

още по темата

"Честитя на г-н Пеевски новия пост. На БСП им честитя края на тази партия. Тя днес приключи. Днес България има една партия, която управлява, това е ДПС. БСП не съществува като партия вече", каза още той.

Цялото правителство беше създадено под този натиск, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов относно предложението Пеевски да оглави ДАНС.

С това, което в момента се случва, ние вече прерязахме възможността да работим с евроатлантическите служби по начин, по който можем да работим, и да гарантираме сигурността не само на страната си, на региона, но и да бъдем евроатлантически партньори по работата срещу важната трансгранична организирана престъпност, добави Цветанов.

"Това е абсолютен пълен фарс. Това е недопустимо.

То юридически не е издържано и не покрива критериите", каза още Цветанов.

"Трудните ситуации изискват нестандартни решения. Предложението на министър-председателя не е стандартно", коментира лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев при дебатите за избора на председател на ДАНС.

"Днес Народното събрание трябва да направи важен избор. Избор, който засяга националната сигурност. Когато беше избран кабинетът на Пламен Орешарски, аз обявих, че ще подкрепя всяко негово предложение, което е разумно за държавата", заяви Станишев.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини