2 °C

ФИ.КОМ 6

Искат от Хасан Адемов да признае стажовете на изселниците за да се пенсионират в Турция

Правозащитната федерация „Справедливост България“ настоява новият социален министър Хасан Адемов от квотата на ДПС да признае стажовете на изселниците натрупани в страната ни от петдесетте години до т.нар.Голяма екскурзия през 1989г. Настоява се те да бъдат обезпечени финансово,  за да могат нашите изселници в Турция да се пенсионират своевременно и получават възнаграждения за труда положен в България преди да я напуснат. Лидерът на федерацията Сезгин Мюмюн е изпратил писмо до министъра,като предлага проблемът да се обсъди с изселнически организации.Привеждаме пълният текст на писмото:

 

 

 

 

 

 

До г-н  д-р. Хасан Адемов

                         Министър на Труда и социалната политика

                                                                      София ,ул.”Триадица №2

            с копие    До г-н Кристиан Вигенин

                         Министър на външните работи на Р България

 

                                                                                ПИСМО

от Сезгин Мюмюн – Председател на Гражданска организация

„Федерация Справедливост- България”

       Уважаеми г-н Министър,

     Ръководството на „Федерация справедливост –България”  Ви поздравява с  избора  за  Министър на труда и социалната  политика и Ви пожелаваме успешна работа.

 Обръщаме се към Вас относно нерешения проблем със стажовете на българските  граждани от турски произход жертви на  „Възродителния процес”.

   Тези български граждани до 1989 година са си плащали осигуровките за пенсия в Република България. Към настоящия момент повечето от тях, за да се пенсионират в Р Турция изтеглиха заеми  и закупиха стажове, за да се пенсионират по тамошното законодателство.

    Като основен проблем за тези граждани се очертава, тяхното затруднено пенсиониране и по-специално невъзможността им да прибавят български трудов стаж към  годините прослужено време в Турция и така да се формира една пенсия.

    Господин министър, моля да ни изясните къде са парите събрани от осигуровки на българските граждани от турски произход, които са насилствено прогонвани периодично от Родината си от началото на 50 петдесетте години до 1989г.

Смятаме ,че Българската държава е ощетила своите граждани.

    Моля за по-подробна информация, относно признаване на стажовете, готови сме да съдействаме за срещи с изселнически организации за нерешените проблеми при пенсиониране.

    Ние смятаме, че е належащо Република България да подпише двустранна спогодба с Република Турция, която би довела до едно по-справедливо  обезщетяване на българските граждани от турски произход, принудително изгонени от родината им.

     Ние считаме, че с една такава благоразумна постъпка сегашното Правителство ще демонстрира своето официално разграничение от престъпната политиката на етническото прочистване, която бе провеждана от тоталитарния политически режим на Тодор Живков; който режим бе официално признат от Парламента на 11.01.2012г. с „Декларация, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани, като престъпен и античовешки.

    „Федерация Справедливост- България”, подписва споразумение с редица изселнически организации, които са готови да работим съвместно за проблемите на българските граждани от турски произход, готови сме да инициираме подписка в подкрепа на нашите искания.

    Подобно запитване сме отправили и към Вашия колега социалния министъра на Република Турция.

София, 10.06. 2013 г.                          Председател на ФСБ:

                                                                                    (Сезгин Мюмюн)                                                              

                     За обратна връзка:

                  тел.: 0879260546

                                                                                 e-mail:ncpjustice@abv.bg

                                                                                                                                                                                                                                                                 
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини