Сизгин Мюмюн:Милан Миланов бе идеолог на Възродителния процес

Сезгин Мюмюн

Лидерът на правозащитната федерация “Справедливост-България” изпрати писмодо премиерът Пламен Орешарски в което се обявява срещу евентуалното назначение на Милан Миланов за областен управител на Кърджали.Мюмюн твърди,че Миланов е участник във т.нар.Възродителен процес и дори е бил идеолог на БКП в общината.Привеждаме пълният текст на писмото:

 

 

 

 

До г-н Пламен Орешарски -

Министър-Председател на Република България

Министерски съвет (МС),

бул. „Княз Дондуков” № 1, 1000 (1194) София

 

 

 

ПИСМО

от Сезгин Мюмюн – Председател на Гражданска организация

„Федерация Справедливост-България”

 

 

Уважаеми г-н Орешарски,

 

Бих желал да Ви поздравя, с избора Ви на Министър-Председател на Република България и да Ви пожелая успешна работа и взимане на мъдри държавнически решения.

Като председател на гражданска организация изразявам гледището на многобройните български граждани с турско етническо самосъзнание и мюсюлмани, в България, желая да Ви уведомя, че се надига обществено недоволство, срещу спряганите имена за Областни управители на Кърджали Милан Миланов и

Траян Бабунски.

Съдебното Дело № II – 048/ 1999 г. по описа на СОВП за т. нар. „Възродителен процес“ в пълно противоречие с принципите и нормите на Правото на Република България на Европейското право и на Международното право, „се разследва“ вече повече от двадесет години. Почти всички от архитектите и високопоставените служители от репресивния апарат на тоталитарния режим, които са организирали и осъществили насилствената асимилация на българските мюсюлмани, така наречения „Възродителния процес”, вече не са между живите.

Всичко това, се отразява изключително негативно върху правата на пострадалите лица (жертвите на престъпленията) и в крайна сметка има характера на отказ от ефективно Правосъдие.

Уважаеми г-н Орешарски,

Назначаването на хора пряко свързани с в ОК на БКП като Милан Миланов завеждащ „Отдел Идеология „ и Траян Бабунски член на ръководството на БКП в района и двамата са активни участници в позорния акт т.нар. „Възродителен процес” , е напълно неприемливо.

Федерация –справедливост България” ще следи за всяка една област със смесено население, да не бъдат издигани кандидатури на хора преки участници във „Възродителния процес”, които нямат морал да се оттеглят от власта.

За нашите инициативи периодично изготвяме доклади до редица Европейски институции, отговорни за спазване на човешките права и свободи, също така информираме посланици в България на страните членки на европейския съюз.

 

31 Май 2013 г., София С уважение: . . . . . . . . . . . .

.

(Сезгин Мюмюн)

 

 

За обратна връзка:

Председател: Сезгин Мюмюн

тел.: 0879260546

e-mail:ncpjustice@abv.bg

Организационен секретар:

Ремзи Хамди, тел.0889530964

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини