Докторите в Кърджали протестират,не искат да ги бият,както в Момчилград и Македонци

Д-р Атанас Митков

Символично протестират днес голяма част от медиците в Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Те настояват за спешни промени в законодателството и затвор за побойниците , които посягат на медицинските екипи.Символичната стачка е провокирана от нападението и побоят над медици от Спешната помощ в София. Повечето лекари и фелдшери в Кърджали са заболи на мантите си лентички.

Не мога да спра моите колеги да не изразят професионална и гражданска позиция. Лично познавам пострадалия колега в София. Той е един достоен и всеотдаен лекар, каза за Кърджали бг вести шефът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков. Той припомни,че в неговата практика има два случая на посегателства над негови служители. Единият бе в Момчилград, а другия в Македонци. Хулиганите се отърваха със символични глоби.

Ако не се направят промени и наказанията не са години затвор изстъпленията ще продължат. Няма да останат хора в центровете. И сега текучеството е голямо заради риска и ниските заплати, каза още д-р Митков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини