На „Позитано” втресени от сините къртици

Парламентът ще гласува правителството, предложено от Пламен Орешарски, в сряда. Номинираният за премиер ще представи днес в 9 часа пред президента Росен Плевнелиев правителството. Пленумът на БСП одобри структурата и състава на кабинета, недоволството на "Позитано" 20 обаче е огромно. Социалистите са гневни от кандидатурите на Петър Стоянович за културата и Таня Андреева за здравеопазването, които са бивши членове на СДС на водещи позиции в сините редици. Двамата имат и дете.

След края на Националния съвет Янаки Стоилов, който бе спряган за вицепремиер по социалните въпроси, но не намери място в списъка на Орешарски обяви, че не се е отказал от управленски ангажимент. Чувам информации, които според мен трябва да бъдат разяснени по възможно най-бързия начин, преди да се гласува кабинетът. Бих искал - всички, които имат конкретни факти, и ако те предизвикват обосновано възражение към някоя от кандидатурите, да ги поставят, за да е ясно и на този, който ги предлага, и на тези, които гласуват, какво е положението", обясни Стоилов.

Гласуването на правителството трябваше да се състои днес, но бе отложено за сряда. Аргументът на червените е, че няма време да се свика извънредно заседание на парламента. Шефът на НС Михаил Миков заяви още вчера, че има готовност да го свика веднага. Утре президентът Росен Плевнелиев ще се запознае официлно със състава на правотелството и ще издаде указ, за да влезе то в пленарна зала. След този шок и ужас на "Позитано" 20 обаче червените решили да отложат гласуването, за да има време да се тушират недоволствата и да не се стигне до бламиране на правителството "Орешарски" от депутатите на Коалиция за България, както се нарича БСП в парламента.

Източник: http://www.dartsnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини