5 °C

Уволнен ром: Даваме рушвети дори за чистенето на боклука

Данчо Райчев Иванов

Семейство от квартал “Боровец” се оплака в писмо до Кърджали бг вести, че е неправомерно уволнено , защото е отказало да бъде рекетирано от бригадирката в сметопочистващата фирма “Зауба” в Кърджали Елена Ботева.Според главата на седемчленната фамилия Данчо Райчев Иванов Ботева всеки месец при аванс и заплата е искала по 15 лева от съпругата му Ягода Найденова Иванова,за да я държи на работа. Чистачката е била принуждавана да купува и цигари “Давидоф” на своята началничка твърди Данчо Иванов. Според него Ботева е искала цигари,водка,шунка,кашкавал,шпеков салам . Той потърсил обяснение от бригадирката, но тя изгонила от работа негои съпругата му, пише в писмото си жителят на квартал Боровец. Данчо Иванов твърди,че когато шефът на офиса в Кърджали Николай Благоев Проданов замине за София бригадирката кара подопечните й работници да я черпят в стола на “Пневматика”заедно със сина й Валентин.

В писмото се казва още:”Не сме само аз Данчо Райчев Иванов и съпругата ми, от която е вземала сумата от 15 лева и цигари Давидов от 5,50 лв ,но има още 7-8 човека и те ощетени от това, че Елена /Ленче/ се възползва от това. На няколко пъти я предупредих , че ще се оплача на журналистите да видят как седят нещата,но същата Ленче каза, че не се плаши от никой и от нищо, който много знае си отива във къщи.Както и стана”. Данчо Райчев Иванов изброява съкварталци, от които според него Ботева е искала услуги,пари, алкохол и цигари.От Самет Шериф Ахмед, Шериф Шериф Ахмед поискала да й боядисат къщата, от Бисер Иванов Иванов-цигари, от Тодор Маринов Йорданов-алкохол,от Данчо Минчев Стефанов-мезе,от Камен Рангелов Ангелов-кошкавал.Според Данчо Иванов шефът на офиса на фирма “Зауба” Николай Проданов не знае за провиненията на бригадирката и затова я защитава.

Според уволнения жител на квартал Боровец жена му има трудов договор и е уволнена предсрочно. Той е внесъл жалба в Инспекцията по труда.

Наша проверка установи, че Ягода Иванова е освободена след изтичането на срочния договор с изпитателен срок.

Свързахме се с Николай Проданов с молба да осветли обвиненията на Данчо Иванов и да ни каже каква е истината. Той се държа меко казано неучтиво. Заяви, че не го интересува какво ще се пише в медиите. След увещания сподели, че лично е уволнил Данчо Иванов за системно неяваване на работа. Проданов каза, че когато работникът му се напие въобще не се вясва във фирмата. Ягода Иванова също е уволнена по негова препоръка от Елена Ботева.Ягода Иванова не си изпълнявала служебните задължения. Що се отнася до обвиненията до Елена Ботева сигналът е абсурден, лаконичен бе Николай Проданов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини