ДПС застава зад Орешарски

Моделът на управление на ГЕРБ е обречен. Трябва да се търси съставяне на правителство извън ГЕРБ. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред БНТ.
Според него в момента ГЕРБ са в тотална и заслужена изолация.
Той отново категорично заяви, че с "Атака" и ГЕРБ няма да се коалира. Според него коалиция между ДПС и "Атака" означава тотално израждане на политиката. "Няма да се включим в каквато и да е коалиция от традиционен тип", обясни той.
Сега не е време за еднопартийни кабинети и коалиционни съглашения, а за намиране на друга форма за управление, която да включва интелектуалния потенциал на страната, според лидера на ДПС. "Избираме правителство на интелекта", категоричен беше той.
Местан открито изрази подкрепата си за предложения от БСП премиер Пламен Орешарски. "Избирам 1 лице множествено число, което е в устата на Орешарски", каза лидерът на ДПС.
"Избирам емоционалната хладност и рационалсността на Орешарски. България се нуждае от умни решения, от министър-председател интелектуалец. Със закани и емоционални напъни няма да изведем страната от кризата", заяви Местан.
През 2009 г. ГЕРБ спечелиха с мощна и искрена подкрепа. Обществото беше в опиянение от поредния месия, който ще реши вместо нас проблемите ни", каза Местан.
Лидерът на ДПС смята, че това не се е случило. "Корупцията и престъпността бяха припознати в услуга на новата партия. Бяха замразени пенсии за сметка на щедри бонуси", каза Местан.
Според него ГЕРБ е реализирала тотална чистка на всички кадри, назначени преди тях. "Става дума за високообразовани кадри, заменени от калинки – лица с фалшиви дипломи. На тези лица им се внуши, че оцеляването им на позициите се дължи на оцеляването на партията, която ги е назначила", каза Местан.
"Тези 37 мандата за ДПС не са продукт на автобусите от Турция. ДПС е най-отворената партия, но това не означава, че ще правим отстъп от приоритетите си", добави той.
Според Местан най-лошият сценарий за България е да се върви към още едни избори. "Колкото и да е трудна ситуацията, ще се справим със съставяне на кабинет", заяви той.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини