Байерн унижи за втори път Барселона

Унижение – само така може да се опишат двубоите на „Барселона” с „Байерн” от полуфиналната фаза на Шампионската лига. Защото след 4:0 в Мюнхен днес баварската машина отново смаза каталунците, записвайки класически успех насред „Ноу Камп” – 3:0.

„Барселона” излезе на терена без Лионел Меси и сякаш това беше последният пирон в ковчега на доскоршния клуб номер едно в Европа и света. И трите гола паднаха след почивката, но дори през първото полувреме германците играеха така, че беше ясно какво се готви за домакините.

В 48-та минута Ариен Робен откри резултата след типичен за него гол – фалцов удар в далечния ъгъл след рейд по крилото. В 72-рата минута Франк Рибери центрира остро отляво и Пике си вкара автогол в опита си да избие топката. А четири минути по-късно Томас Мюлер сложи окончателно край на мъките на „Барселона” след гол с глава, като центрирането отново беше на Рибери.

За „Барселона” най-чистото положение се откри пред Давид Вия, но испанският голмайстор пропусна. Германците успяха да съхранят и всичките си застрашени от наказание за финала играчи и така на 25 май на „Уембли” най-вероятно и „Байерн”, и „Борусия Дортмунд” ще излязат с най-доброто, с което разполагат.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини