За 25-ти пореден път Атлетико Мадрид не спечели срещу Реал

Знаете ли, уважаеми читатели, какво е това, което 14-годишен тийнейджър никога не е виждал – победа на „Атлетико Мадрид” над „Реал Мадрид”. И днес тийнейджърът нямаше как да я види, защото в какъвто и състав да излезе „Реал Мадрид” срещу „Атлетико Мадрид”, „дюшекчиите” винаги успяват да се провалят. А днес „Реал” беше без голямата си звезда Кристияно Роналдо, както и без Рафаел Варан, който влезе като резерва. И въпреки това „Белият балет” спечели – с 2:1, като гост на „Висенте Калдерон”.

Мачът започна вихрено, като не бяха изминали и пет минути и Радамел Фалкао разпечата Диего Лопес. Всичко стана след хубаво изпълнен пряк свободен удар, който Лопес отклони, но там пръв до нея стигна Коке, който веднага центрира меко и Фалкао на празна врата вкара с глава – 1:0.

„Атлетико Мадрид” продължи да атакува масирано, но противно на логиката на играта, в 13-тата минута „Реал” изравни. Това стана по доста късметлийски начин, след като Анхел Ди Мария завъртя топката от пряк свободен удар и Хуанфран я отклони право в долния десен ъгъл на Куртоа – абсолютен малшанс за защитника на домакините, с което резултатът стана 1:1.

Без Кристияно Роналдо, но с Рикардо Кака и Майкъл Есиен в редиците си „Реал” стабилизира представянето си след гола. Мачът стана доста двуостър, но „Атлетико” доста прекаляваха с центриранията към Фалкао, макар че колумбиецът е изключителен играч с глава и веднъж за малко не успя отново да разочарова Лопес.

Големият пропуск до края на полувремето обаче беше дело на „Реал” – бърз пробив през центъра завърши с извеждащ пас на дясно за Карим Бензема, който остана сам срещу Куртоа, но белгийският вратар излезе добре и парира удара на французина.

Второто полувреме започна с тотален натиск на „Атлетико”, като най-доброто положение беше пропуснато в 55-тата минута, когато Коке изведе с двойно подаване Марио Суарес сам срещу Диего Лопес, но Суарес дори не уцели топката както трябва.

И както става вече 24 пъти, традицията блесна в бяло в 63-тата минута. Тогава „Реал” направиха първата си свястна атака за частта, Анхел Ди Мария беше изведен сам отляво и с мигновен удар с левия крак в далечния ъгъл наказа Куртоа – 1:2.

Голът беше истински студен душ за домакините, които отново се хвърлиха напред, но нямаха никаква идея как да минат през бялата защита. Атака след атака се разбиваха край наказателното поле на „Реал”, точно както в приказката „кипи безсмислен труд”. Това положение се запази до края на мача и на практика след него „Реал” си осигури второто място в Примера, след като вече води с 6 точки пред „Атлетико” пет кръга преди края.

В срещата направи впечатление и съдийството на страничните рефери – те успяха да сбъркат почти всички ситуации за засада, като отсъдиха поне три засади на играчи на „Атлетико”, оставащи сами срещу „Реал”, но не отсъдиха единствената ситуация, в която Фалкао се измъкна сам срещу Лопес, но беше в засада и добре че Есиен се намеси и предотврати гол.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини