Григор Димитров отново се падна при Новак Джокович

На тегления днес жребий за турнира от серията 1000 в Мадрид първата българска ракета Григор Димитров отново, както и в Индиън Уелс, се падна до световния номер едно Новак Джокович, което означава, че нашето момче може да играе със сърбина още в трети кръг.

Като поставен Григор започва направо от втори кръг, където ще играе с получилия уайлд кард испанец Хавиер Марти. През тази година Марти е играл на седем АТР турнира през този сезон и на нито един от тях не успя да преодолее квалификациите. За тази година има и едно отпадане в първи кръг на единствения чалънджър, на който участва, а освен това спечели и титла на фючърс турнир. Двубоят между Димитров и Марти ще се играе в неделя или понеделник - ще стане ясно по-късно, при определянето на програмата.

Иначе при големите имена новината е, че Роджър Федерер, който е шампион в турнира от миналата година и Рафаел Надал са в една половина, т.е. могат да играят на полуфинал. В другата половина е Анди Мъри, т.е. може да има мач с Джокович на полуфинал. Преди да се стигне до тази фаза като че ли най-трудно ще е на шотландеца, тъй като в неговата четвъртина личи името на миналогодишния финалист Томаш Бердих. Надал пък може да играе на четвъртфинал с Давид Ферер, а Федерер - с Ришар Гаске. Турнирът пропуска Хуан-Мартин Дел Потро, който е болен от грип.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини