ГЕРБ дали парите за околовръстния път на Кърджали на София

Димчо Михалевски

    ГЕРБ насочи парите за околовръстния път на Кърджали към София, като лъже и прехвърля вината на БСП. Питам защо след като са искали хората на Цвета Караянчева не го направиха през техния мандат. Това каза по време на брифинг в Кърджали кандидатът за народен представител Димчо Михалевски. Той обясни,че по време на управлението на кабинета „Станишев” е взето решение средства от европейските програми планирани за пътища да се отделят за обходното шосе на Кърджали. Те трябвало да се вземат от направените икономии от парите за програмния период 2007-2013 г. Такива пари останали,но дошлото на власт правителство на ГЕРБ ги пренасочило за проекти в столицата.

Спечелим ли изборите ще изградим околовръстния път, както направихме и Водното огледало, врече се Михалевски.

Лъжа е, че ГЕРБ са усвоили 81 млн.лева за рехабилитация на пътната инфраструктура в региона, каза още Михалевски.Според него реално разплатените и изпълнени обекти са за 44 млн.лева. Единственият принос на герберите е рехаблитация на отсечка Черноочене-Паничковои пътя Аврен-гръцката граница. Всички останали отсечки са планирани, проектирани и обезпечени финансово при управлението на Тройната коалиция.

  В същото време ГЕРБ замрази ремонта на магистралния водопровод и всеки момент Кърджали може да остане без вода. Спря се подмяната на канализацията по „Екзарх Йосиф”. Тръбите са купени и стоят. Забатачен е проекта за депото за твърди битови отпадъци. Едва 40% за водния цикъл на Кърджали и Момчилград са осигурени,подчерта Михалевски.

  Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини